Wijkwerken HoogkerkVoor de wijk Door de wijk

Woensdag09:00 - 13:00
Donderdag09:00 - 13:00
Vrijdag09:00 - 13:00

Een bijdrage leveren in de wijk

Je zoekt geen reguliere baan, maar je wilt wel aan de slag. Wijkwerken Hoogkerk helpt je aan een passende vrijwilligersbaan of participatiebaan. Vrijwilligerswerk Er zijn veel projecten van Wijkwerken Hoogkerk waar je als vrijwilliger een bijdrage kunt leveren. Samen met andere vrijwilligers zet je je in om deelnemers te helpen.

Participatiebaan Ontvang je een bijstandsuitkering en woon je in de gemeente Groningen, Haren of Ten Boer? Dan is een participatiebaan mogelijk iets voor jou. Met een participatiebaan doe je werkervaring op in een bedrijf, met behoud van uitkering.

Wij(k)Werken

Mensen die hun eigen wijk socialer, schoner en mooier maken. Dat is Wij(k)werken: een project voor wijkbewoners en door wijkbewoners. Voor diegenen zonder regulier werk, voor vrijwilligers of voor mensen die een participatiebaan of zinvolle dagbesteding zoeken. Begeleiders bieden ondersteuning bij het werk. Het buurthuis is een ontmoetingsplek in de wijk. Het beheer van buurthuizen is dan ook een van de belangrijkste werkzaamheden. Ander werk dat Wij(k)Werken doet zijn klussen in scholen, buurtcentra en speeltuinen, het ondersteunen van woningcorporaties en het verzorgen van een computerspreekuur. Het werk is veelzijdig en nuttig. Wij(k)werken is te vinden in de Groninger wijken Selwerd-Paddepoel-Tuinwijk (SPT), Beijum, Oosterpark en Hoogkerk.